Keywords

Voordat je bepaald welk soort teksten je gaat gebruiken is het wel belangrijk welke keywords gebruikt gaan worden die betere zoekresultaten zullen triggeren. Met hulpmiddelen kun je erachter komen op welke woorden vaak gezocht worden door mensen, deze kun je hierna op categorie samen zetten waardoor je leuke teksten samen kunt stellen. Niet alle teksten hoeven direct zichtbaar te zijn op de pagina zelf maar kunnen ook via een achterzijde erg functioneel zijn voor de optimalisatie van de zoekmachines.

Langere website artikelen

Google is de meest voorkomende zoekmachine die gebruikt wordt daarom is het vooral belangrijk om hierin goed gevonden te worden. Het is voor Google belangrijk om langere website artikelen te gebruiken die minimaal een woorden aantal van 250 heeft. Dit minimum mag altijd overschreden worden en hoe meer woorden zelfs hoe beter! De langere teksten zijn beter om te lezen en de keyswords kunnen beter verspreid worden in deze teksten. De betere verspreiding van de woorden is voor Google ook weer beter zodat deze precies weet waar de tekst daadwerkelijk over gaat. De zoeker krijgt daardoor altijd hetgeen waarnaar hij of zij opzoek was. Een ander belangrijk punt is natuurlijk dat de teksten geen onzin bevatten en lees ze na afloop altijd na zodat alle foutjes eruit gehaald worden. Teksten over bijvoorbeeld kerstpakketten moeten echt informatief zijn en van meerwaarde voor de bezoeker. Als je over dit onderwerp een tekst schrijft, zul je dus onderzoek moeten doen. Je tekst zou bijvoorbeeld kunnen gaan over bijvoorbeeld kerstpakketten trends of verkoopcijfers. Zulke onderwerpen kunnen echt interessant voor een bezoeker zijn. Zag je vroeger nog wel eens kwalitatief slechte teksten op de eerste pagina van zoekmachines opduiken (bv automatisch gegenereerde teksten), tegenwoordig is deze praktijk er vrijwel helemaal uitgefilterd. Enkele voorbeelden van websites met artikelen die heel generiek zijn, maar toch zeer informerend vind je op:

  • De site die informatie brengt over alles wat mannen interesseren is Mannen brandstof - Het portaal voor mannen onderwerpen.
  • Het online magazine over alles wat mannen bezig houdt is Man-magazine - Alle onderwerpen voor mannen.
  • Het blog dat weet wat heren interesseert is Watmannenwillen - mannen interesses verzameld op 1 plek
  • Trending topics voor vrouwen vind je op Vrouwen info - Het portaal voor vrouwen onderwerpen.
Terug