In zeven stappen gaan we van een website is goed is naar een betere website.

  • Trigger de bezoekers van je website door middel van een contactformulier of een nieuwsbriefaanmelding. Beschik je over een webshop zorg er dan voor dat aanbiedingen en acties die de bezoekers zullen overhalen om een aankoop te doen goed in het zicht staan. Passend voorbeeld is de Lovegids van Dr Al Phadoc die geheel rondom een beperkt aantal producten over vrouwen versieren en een nieuwsbrief inschrijving is opgezet.
  • Een mooi en passend webdesign is van groot belang om een goede eerste indruk te maken. Zorg ervoor dat de bezoekers een bepaald gevoel krijgen bij jouw website en dus bedrijf. In de website dien je dus goed naar voren te laten komen wie er achter je business zit en wat je bedrijf doet. Een artikel als een kerstpakket heeft veel voordeel bij een juiste sfeer van de website.
  • Gebruik de gegevens van de bezoekers door middel van het sturen van een nieuwsbrief. Belangrijk hierbij is wel om de lezer uiteindelijk over te halen naar de website te gaan en hier over te gaan tot aankoop.
  • Lanceer groots een aanbieding waar geen nee gezegd kan worden door jouw bezoekers.
  • Zorg voor een heldere website waar de bezoekers eenvoudig kunnen vinden wat ze zoeken. Irrelevante informatie kan het beste achterwege gelaten worden. Let daarnaast op dat de navigatie eenduidig en overzichtelijk is. Vraag eventueel hulp dmv offerte aanvraag voor het bouwen van websites of webshops via het Website Forum. Hier vind je alle informatie over het laten bouwen van een website of webshop door professionals en aanvraagn mogelijkheid voor een offerte zodat je van tevoren precies weet waar je financieel aan toe bent.
  • Laat zien dat je te vertrouwen bent. Beschikt je over keurmerken laat deze dan terugkomen op je website en daarnaast is het aanmelden op onafhankelijke reviewswebsites van belang zo kunnen klanten je bedrijf waarderen. Aan de hand hiervan kunnen de potentiële klanten beslissen om aankopen bij jou te plaatsen.
  • Optimaliseer je website zodat je gevonden wordt op het internet. Wil jij meer weten over zoekmachine optimalisatie lees dan het artikel over “SEO advies”.
Terug